17/11/2015

Hoe wij werken


van de kat en de boom

cohousing limburg

Cohousing is nieuw
en mensen zijn geneigd om de kat uit de boom te kijken. Ze willen best wel instappen omdat het hen sterk aantrekt maar vinden het eng of wachten liever even af. Als we ál die mensen op magische wijze direct zouden kunnen laten instappen, hebben we drie van de vier projecten gevuld en opgeleverd. Dat zou fijn zijn.

Hierdoor ontstaat er een soort kip-ei situatie analoog aan het elektrisch autorijden: automobilisten zeggen dat er geen laadpalen zijn en de laadpaalplaatsers zeggen dat er niet genoeg elektrische auto's rijden.

Een paar voorbeelden dan
Er zijn een tweetal cohousing locaties in België die zeer succesvol zijn: Vinderhoute en La Grande Cense. U wordt uitgenodigt om daar eens een kijkje te nemen. En daarna kunt u hetzelfde gaan doen in het Limburgse.

Is er dan geen risico?
Nee, het is geen risico. Geen financiële dan toch. Als u instapt en committeert dan legt u een klein voorschot in op rekening  van de VZW waar u zelf lid van bent. Dat geld krijgt u terug als u uitstapt. U loopt wel het risico een fijn huis te bemachtigen met een stapeltje fijne buren daarop toe.

Een beetje geduld
Zoals u inmiddels begrijpt, is een eerste cohousing gemeenschap in Limburg nog niet gerealiseerd. Maar hij gaat er binnenkort zijn. Het vraagt enkel wat vertrouwen en een beetje geduld maar u krijgt er dan wel iets heel moois voor terug. U heeft dit nu allemaal gelezen, waarvoor dank, dus twijfel niet langer en word een cohousing pionier!

De ingrediënten

Cohousing Limburg hanteert een minder agressieve aanpak als dat u misschien van andere projectontwikkelaars gewent bent. We hebben de locaties, hoeves, oude molens en scholen en nu zoeken we de cohousers. Des te sneller de groep compleet is, des te sneller er gebouwd gaat worden.

De prijs van een woning is all-in of casco maar altijd transparant, u weet welke kosten inclusief zijn of nog gaan komen. 

De begeleiding door Cohousing Limburg is er van het prille begin tot de sleutel op de deur. De cohousers gaan een hechte groep worden en kennen elkaar al voordat men buren is. Wij loodsen u door het papierwerk en zakelijke verplichtingen.

Vertrouwd
Wij geven de voorkeur aan onze huisarchitecten Wilfried en Kim De Wyngaert maar de aannemer kan per project verschillen. De woningen worden verkocht via een reguliere makelaar, met hem sluit u de overeenkomsten. Via een notaris wordt u eigenaar en mede-cohouser.

De cohousers hebben altijd inspraak, vooraf, tijdens en erna. Dat gebeurt in de vorm van een Vereniging van Eigenaren (VME) of een VZW en samen bepalen zij hun leefomgeving.

Wij staan voor ecologische bouwmaterialen en duurzame technieken. Wij zullen u hierover voorlichten en helpen de juiste keuze te maken.

cohousing limburg

start een Groep

U wilt cohousen maar liefst in een specifieke Limburgse regio?

Dan kunt u zich bij ons melden en wij zorgen dat uw Groep op deze website vermeld word. Zo kunnen andere geïnteresseerden zich bij u en deze Groep aansluiten. Als er zich een enthousiaste vaste kern cohousers gevormd die in die regio willen cohousen, gaan we aan de slag. Samen zoeken we een locatie en praten we met de gemeente.

Twijfel niet langer, start een cohousing Groep!

cohousing limburg

Stel een vraag