04/05/2016

Groep cohousing TRiS


Zoekertje: gezin met kinderen die willen cohousen

Cohousing TRiS zoekt nog een gezin met kinderen. Je voelt je thuis tussen de andere cohousers. Kinderen spelen er in een grote gezamenlijke tuin. Het common house wordt het verlengstuk van jullie eigen woning. Je bent omringd door meer dan goede buren, natuur, een moestuin en een hele hoge berg, de TRiS. 

Deel je de visie van kleiner of compacter wonen, zie je het ook zitten om spullen als grasmachine, wasmachine, gezelschapsspelletjes enz.. te delen, ben je sociaal ingesteld om betrokken samen te leven, evenwel met respect voor ieders privacy, zie je de voordelen van het gebruik van een commonhouse... kom dan gerust eens luisteren naar onze plannen en deel je wensen met ons. Welkom... en men zegge het voort! 

Cohousing Cafe

In het gezellig salonnetje van brasserie Zest op de bovenverdieping, staan we geïnteresseerden te woord die meer info willen over het cohousingproject dat gerealiseerd gaat worden in Stal-Koersel (Beringen).

We kunnen een groot stuk grond van de kerkfabriek pachten in de Orgelwinningstraat . De onderhandelingen zijn de goede richting aan het uit gaan. Ook is er reeds een architecte aangeduid. Evie Favoreel van het bureau Archi-F uit Ham kwam unaniem als beste architecte uit onze selectie, waarbij we uiteraard veel belang hechtten aan het ecologische aspect. Een voorstel van ontwerp ligt reeds bij de bevoegde dienst van de stad Beringen.
Ondertussen hebben we een visietekst uitgeschreven die vier pijlers bevat die we zeer belangrijk vinden. Op ecologisch, financieel, sociaal en praktisch gebied dient ons project een meerwaarde te bieden aan iedereen die zich hierin kan terugvinden. Omgekeerd zorgt iedere bewoner net door zijn/haar engagement ervoor dat deze visie nog meer waarde krijgt.

Na ons Eén-avontuur met Marcel Vanthilt schoten we pas echt goed uit de startblokken. We vonden een mooie plek om te wonen, gezinnen om deze plek te delen én een architectenduo uit de duizend.

TRiS

Maak kennis met Cohousing TRiS gelegen aan de voet van de mijnterril van Beringen.
Met TRiS verwijzen we niet alleen naar de vroegere steenkoolwinning maar ook naar de drie woninggroepen die we er gaan bouwen. Omdat ons project gelegen is in een groene omgeving en omdat we met onze groep ecologisch willen bouwen zijn de eerste twee letters ook de beginletters van het Engelse woord ‘tree’, dat staat voor boom.

Een zeer flink kavel met bos

Lap grond via erfpacht

De terril van Beringen, het fietsroutenetwerk en een bosrijke omgeving. Hier tussenin leggen wij onze zakdoek neer. Een lap grond om te pachten geeft ons een dankbaar startvoordeel tot betaalbaar wonen. Cohousing Limburg gaf ons een juridisch kader om u tegen te zeggen. Nog zo’n voordeel om samen te deelwonen. Het notariële aspect is door hun uitgebreide ervaring met eerdere projecten perfect en gegarandeerd.

Financieel plan.

Ons financieel plan is klaar. Een huzarenstukje voor wie van cijfers houdt.

Ons ‘Common House’.

Binnen enkel weken bespreken we met z’n allen hoe we het ‘common house’, het ‘verlengstuk’ van elke privé-woning zullen opdelen. Gastenkamers, een wasserette, een grote ruimte die kan dienen voor feestjes, een creatief atelier, een vrij podium, een keuken…

Hoe lossen we de dingen op?

Praten, praten en nog eens praten. We praten tot we een oplossing hebben waar elke cohouser zich in kan vinden.


["error","An access token is required to request this resource."]
5 months ago
Cohousing TRiS

Een ... See more

5 months ago
Cohousing TRiS Stal-Beringen - Introductie

Een ... See more

... See more

5 months ago

Het ... See more

6 months ago
www.toerismeberingen.be

... See more

6 months ago

Een ... See more

« 2 of 14 »