04/05/2016

Groep cohousing TRiS


Cohousing Cafe

Zoals we in 2019 al een aantal keren gedaan hebben, plannen we voor 2020 ook weer een paar cohousingcafés.

Eén avond in de maand komen we in de gezellige brasserie van het Casino in Beringen samen om uitleg te geven over ons project. Nu onze plannen voor 99% rond zijn, kunnen we jullie mooie dingen laten zien. Op bijgevoegde foto zie je hoe de huizen er opgesteld staan, hoe het common house er uitziet, hoe groot de tuin is waarin kinderen naar hartenlust kunnen spelen en merk je wat voor een ruimtelijk gevoel dit bij je oproept! Elke bewoner heeft zijn/haar eigen compacte woning en kan het common house gebruiken als verlengstuk van de woning. Je bent omringd door meer dan goede buren, natuur, een moestuin en een hele hoge berg, de TRiS. Met onze groep enthousiaste  mensen hebben we een visietekst uitgeschreven die vier pijlers bevat die we zeer belangrijk vinden. Op ecologisch, financieel, sociaal en praktisch gebied dient ons project een meerwaarde te bieden aan iedereen die zich hierin kan terugvinden. Omgekeerd zorgt iedere bewoner net door zijn/haar engagement ervoor dat deze visie nog meer waarde krijgt.

We staan geïnteresseerden te woord die meer info willen over het cohousingproject dat gerealiseerd wordt in Stal-Koersel (Beringen). We pachten grond van de kerkfabriek in de Orgelwinningstraat. Architecte Evie Favoreel van het bureau Archi-F uit Ham heeft, samen met medewerkster Mariska Hobo, vorm gegeven aan onze droom.

Data: ...volgen nog...
plaats: Brasserie Whatz Hap, Kioskplein 25, 3582 Beringen
uur: 20.00 tot 21.30u
organisatie: CohousingTRiS, i.s.m. Cohousing Limburg
contact : cohousingtris@gmail.com of info@cohousinglimburg.be
Welkom... en men zegge het voort!

 

Na ons Eén-avontuur met Marcel Vanthilt schoten we pas echt goed uit de startblokken. We vonden een mooie plek om te wonen, gezinnen om deze plek te delen én een architectenduo uit de duizend.

TRiS

Maak kennis met Cohousing TRiS gelegen aan de voet van de mijnterril van Beringen. Met TRiS verwijzen we niet alleen naar de vroegere steenkoolwinning maar ook naar de drie woninggroepen die we er gaan bouwen. Omdat ons project gelegen is in een groene omgeving en omdat we met onze groep ecologisch willen bouwen zijn de eerste twee letters ook de beginletters van het Engelse woord ‘tree’, dat staat voor boom.

Tien gezinnen wonen pal langs de mijnterril in Beringen omgeven door groen én elkaar. Klinkt zweverig, is het niet? Het is hip! Een nieuwe manier van wonen is aangebroken. Zoals een prachtig artikel uit FLOW het zo mooi zegt: “SAMEN OUD - SAMEN THUIS”

De bouw is gestart!

Yaël Vanbilsen, die in TRiS komt wonen met haar vriend fantaseert er op los: “Wie heeft nog niet met vrienden gefantaseerd over samen oud worden in een huis? Wanneer we dan oud zijn, houden we rollator-races en sluiten we af met een advocaatje met slagroom. Wilde fantasieën die altijd beginnen met "ooit"; maar de waarheid is dat die "ooit" altijd dichter bij komt. Potverdikke… we worden oud.  We gaan op zoek naar andere levensvormen voor jong en oud. Cohousing is hier een geweldig voorbeeld van. Dit principe komt overgewaaid uit Denemarken, all the way to Beringen!
p.s. Ik kijk al uit om oud te worden in het groen en rollator-races te houden op de tris met mijn co-housers.”
Wil jij meedelen in het vrije en vreugdevolle leven met de negen andere buren of wil je wat meer informatie? Neem dan snel contact op met Luc Verhaegen van Cohousing Limburg (0477 56 66 23 ). Onze bouw is reeds gestart!

Website: www.cohousinglimburg.be
Contact:  Luc Verhaegen van Cohousing Limburg: 0477 56 66 23 of mail: cohousingtris@gmail.com
Facebook: Cohousing TRiS

Een zeer flink kavel met bos

Lap grond via erfpacht

De terril van Beringen, het fietsroutenetwerk en een bosrijke omgeving. Hier tussenin leggen wij onze zakdoek neer. Een lap grond om te pachten geeft ons een dankbaar startvoordeel tot betaalbaar wonen. Cohousing Limburg gaf ons een juridisch kader om u tegen te zeggen. Nog zo’n voordeel om samen te deelwonen. Het notariële aspect is door hun uitgebreide ervaring met eerdere projecten perfect en gegarandeerd.

Ons ‘Common House’.

Binnen enkel weken bespreken we met z’n allen hoe we het ‘common house’, het ‘verlengstuk’ van elke privé-woning zullen opdelen. Gastenkamers, een wasserette, een grote ruimte die kan dienen voor feestjes, een creatief atelier, een vrij podium, een keuken…

Hoe lossen we de dingen op?

Praten, praten en nog eens praten. We praten tot we een oplossing hebben waar elke cohouser zich in kan vinden.


["error","(#200) Provide valid app ID"]
3 years ago
Kennismakingswandeling Cohousing TRiS-Beringen | Samenhuizen VZW

... See more

3 years ago
Bamboo to Save the World TEDX Talk – Dalec

... See more

Bamboo ... See more

3 years ago
Archi-F architectenbureau BVBA

... See more

Gaat u ... See more

« 1 of 14 »