AT HOME / Building and Living in Communities


Ik wil u hierbij van harte uitnodigen voor de opening van de tentoonstelling ‘AT HOME / Building and Living in Communities’ in C-mine cultuurcentrum Genk.

In AT HOME tonen 20 referentieprojecten hoe collectief bouwen en wonen kan leiden tot een vernieuwende oplossing voor het dichter én betaalbaar wonen.
De tentoonstelling onderzoekt waarom almaar meer mensen voor een collectief bouwproject kiezen. Ze toont diverse vormen van collectiviteit: van het samen bouwen, het delen van voorzieningen tot het samen wonen, koken, werken, spelen, …
De tentoonstelling wordt georganiseerd door de stad Genk en C-Mine cultuurcentrum, in samenwerking met Architectuurwijzer, binnen het traject ‘Dichter Wonen en Collectief Bouwen’.
Ze is oorspronkelijk samengesteld door het Deutsche Architekturmuseum in Frankfurt-am-Mein. Na een rondreis van Frankfurt, Dornbirn, Munchen tot Hannover, zal ze nu ook in Vlaanderen opgesteld worden.

AT HOME opent zondag 10 september, om 11u. Curator Annette Becker (DAM) zal aanwezig zijn om de tentoonstelling toe te lichten. Ook Anniek Nagels, schepen van cultuur van Genk, tekent present op dit openingsfeest.